Mikael Levoniemi / GPG avain

Alanko Alkkis, allu, alanko, mikko, mikael, doni, donutti, donttu, kiksu, kevari, koovee... Kas siinä muutamia nimiä joilla tämä herra tunnetaan ympäri kyliä ja klubeja. Jotkut sanovat häntä sosiaaliseksi hubiksi, jolla on melko reilusti kontakteja sinne ja tänne. Toisille hän on organisaattori, ainakin silloin kun motivaattorit ovat sopivat jotta hän rassaavan operaation kestää. Hänet tunnetaan myös turhan tiedon maestrona, tietää paljon asioista, joita ei välttämättä kuitenkaan ole koskaan tehnytkään. Useimmille hän on kiva kaveri taikka peräti hyvä ystävä, joka tuppaa monesti huolehtimaan muidenkin asioista. Joskus tarpeettomastikkin. ^_^ Kutakuinkin Kiksu on ihmisystävällinen ja tulee helposti toimeen kenen kanssa vain, vaikkei heitä aina sietäisikään. Toisinaan hän tosin syöksähtää omiin oloihinsa akkujaan latailemaan. Esimerkiksi karkkilaan sukumökille, kunhan varmistaa että se on tyhjä.

Töissä hän on nörtti. Tällä hetkellä hän istuu Sanomalla sysadminina korjaamassa infran ongelmia ja kehittelemässä uusia palveluita. Aikaisemmin Mikael vaikutti Nebulan NOC:ssa ihmettelmässä asiakkaiden toilailuja ja korjaamassa ongelmia. Sitä ennen hän viihtyi saman putiikin helpdeskissä ratkomassa asiakkaiden palvelin- ja yhteysongelmia puhelimitse. Ennen Nebulaa häntä näki SP-systemsin palkkalistoilla juoksemassa ympäri eteläsuomea akselilla tammisaari-hämeenlinna-loviisa korjaamassa yksityisten ja yritysen kaikenkarvaisia tietotekniikkaan liittyviä ongelmia isoista palvelimista pöytäkoneisiin ja läppäreihin, verkkoja unohtamatta. Hän vastasi yrityksen helsingin toiminnoista.

Sitä ennen hän on ollut teknisenä puhelintukihenkilönä ja NOC vahtina Saunalahti Group Oyj:llä josta oheinen kuvakin on. Kyseisen yrityksen mikrotukitehtävissä tuli eteen pieni projekti, jossa uusittiin suurin osa firman toimistokoneista. Koska Allulla on kokemusta tehtävistä entuudestaan, lankesi koko projekti hälle alusta loppuun aina toimittajien kilpailuttamisesta käyttöjärjestelmän vakiointiin. Kuvassa menossa käyttiksen siirto pariinkymmeneen koneeseen kerrallaan simppelillä ghostilla multicast verkon yli.

Sitä ennen Kiksu teki hommia dt-link oy:lle, jossa toimenkuva oli vielä laajempi, kattaen kaiken aina lähituesta myyntiin, asennuksiin ja ylläpitoon, oli kyse sitten raudasta, ohjelmistoista taikka verkotuksista. Kevari on tullut siihen tulokseen ettei juurikaan enää halua kaapelointia harrastella.

Myös kotona donttu jaksaa nörtteillä ylläpitäen omaa zyrain.org palvelintaan, jolla tämäkin sivu sijaitsee. Maksua palvelimen käytöstä hän ei peri vaikka kone on shellikäytössä noin kolmellakymmenellä tuttavalla ja välillisesti joidenkin palveluiden kautta useamman sadan ihmisen käytössä.

Koovee keskustelee sujuvasti koneen kuin koneen kanssa, hänen pienessä mielessään ne eivät juuri eroa käytökseltään toisistaan. Olivat ne sitten miltä vuosituhannelta hyvänsä, ne juttelevat samalla tavalla kun vain huomaavat olevansa ammattilaisen kanssa tekemisissä. Alkkis hallitsee sujuvasti laitteet 80 luvun alusta tähän päivään saakka, siitä huolimatta ettei hän ohjelmoi muuten kuin omiin tarpeisiinsa.

Donut harrastelee vähän kaikenlaista, lukee ja katsoo niin paljon kuin ehtii lähinnä scifiä ja fantasiaa. Suosikkikirjailijoista Mikael mainitsee nimeltä Alastair Reynoldsin, Terry pratchettin, Neil Gaimanin, J.R.R Tolkienin ja C.S. Lewisin. Sarjakuvista uppoaa Don Rosan ja Neil Gaimanin ohella Judge Dredd. Toki yleisemmät sarjikset tulee kahlattua myös läpi. Elokuvasuosikkeina tällä hetkellä on Studio Ghiblin tuotanto, erityisesti Spirited Away (Henkien kätkemä) ja Ghost in the shell 2.

Liikunnallisesti Koovee harrastelee Airsoftia ja seinä-/kalliokiipeilyä. Joskin näistä airsoft on viimeaikoina jäänyt kovasti taka-alalle. Ehkä taas ensi kesänä jaksaa juosta metsässä kuula-ase kourassa muita pelaajia eliminoiden ja radiopuhelimesta käskyjä ottaen. Talvipelaaminen on varusteista huolimatta jäänyt hyvin vähälle. Kalliolla hän kiipeilee aina kun vaan aikaa ja porukkaa riittää. Tokihan Alanko myös pc:llä sitten pelailee jonkin verran, lähinnä strategiaa ja roolipelejä. Suosikkeinaan hän sanoo olevan fallout sarja, molemmat syberiat, Space empires ja muut 4X strategiat, sekä System shock ja Bio Shock.

Donia näkee myös elektronisen musiikin klubeilla ja festareilla eteläsuomessa. Hän on vaivihkaa löytänyt hyviäkin ystäviä klubitus.org palvelun kautta joiden seurassa hän klubeilla viihtyy, usein selvinkin päin vain fiilistelemässä ja tanssimassa hyvän musiikin tahtiin ja tapaamassa hienoja ihmisiä. Joskus Mikko myös auttaa klubien pystytyksessä ja järjestelyissä. Ikimuistoisista tapahtumista (niin hyvässä kuin pahassa) Kevari mainitsee Serenan vesipuistossa järjestetyn Pacifiquen ja konemetsän, molemmat isoja tapahtumia, joissa tuli käytyä ensimmäistä kertaa v. 2006. Sen lisäksi Allu viihtyy useissa pienemmissä tapahtumissa erittäin hyvin jo silkan tunnelman vuoksi. Donutin suosikkiklubipaikka on ehdottomasti Gloria sen mukavan ja asiantuntevan henkilökunnan takia. Tosin ihan viimeaikona Mikaelin osallistuminen klubeille on jäänyt vähemmälle töiden (myös niiden puutteen) ja tyttöystävän ansiosta.

Mitään erikoisempaa kamaa kuin tupakka ja alkoholi Mikael ei käytä, eikä hyväksy sitä muiltakaan ympärillään. Piste.Lisää kuvia löytyypi täältä.